Üstad Necip Fazıl’ın Konferansları Artık CD’de

Edebiyatımızın büyük ustası Necip Fazıl Kısakürek’in bir zamanlar Anadolu’yu karış karış gezerek verdiği konferanslar dijital ortama aktarıldı.

1963 yılından Kısakürek’in vefat ettiği 1983’e kadar farklı mekanlarda verilen konferanslar, önümüzdeki günlerde CD ortamında yayınlanacak. Kısakürek’in konferanslarının bir kısmı daha önce kitaplaştırılmıştı. CD’lerde yer alacak kayıtlar ise ilk kez yayınlanıyor.

Büyük Doğu Yayınları Yayın Sorumlusu Suat Ak, CD’lerin haziran ayı başında piyasaya çıkacağını söylüyor. Necip Fazıl’ın bazı konferansları 7-8 saati buluyor. Konferansların bir kısmı hitabet özelliği taşıyor. Suat Ak, “Bunlar arasında Ayasofya, Mehmet Akif ve Mehmetçik hitabeleri var. Aynı zamanda Tiyatro ve Tesiri adlı bir konferans var. Bu konferans daha önce kitaplara girmedi. Kitap olarak da okuyucuya sunulacak. Böylece Necip Fazıl külliyatına bir eser daha kazandırmış olacağız.” diyor.

Üstad Necip Fazıl’ın CD’lerde yer alacak konferanslarından bazıları şunlar: Dünya Bir İnkılâp Bekliyor, İman ve Aksiyon, Tarihte Yobaz ve Yobazlık, Tarihte Biz, Özlediğimiz Nesil, Yolumuz Halimiz Çaremiz.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.